Przygotowanie sałatki zajmuje około 40 min.
Potrzebne będą nam
SKŁADNIKI:
- około 400g brokułów (same różyczki)
- mała cebula czerwona
- 2 pomidory
- około 200g makaronu świderki
- około 250g boczku parzonego
- sól, pieprz
- 2 łyżki majonezu
PRZYGOTOWANIE:
Brokuły gotujemy na wolnym ogniu do momentu, aż będą odpowiednio miękkie, nie należy ich jednak rozgotowywać (około 15 minut gotowania powinno wystarczyć). Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniem na torebce. Pomidory zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na minutę, potem obieramy skórkę i kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Boczek kroimy w wąskie paski i smażymy bez tłuszczu do momentu, aż złapie złoto brązowy kolor. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez i mieszamy. Całość wstawiamy na godzinę do lodówki.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz